Ọgwụgwọ ole n'elu mezuru ị nwere ike ịhọrọ site na?

N'elu imecha ọgwụgwọ na-akpụ a elu oyi akwa usoro usoro na mkpụrụ ihe n'elu, nke nwere dị iche iche n'ibu, anụ ahụ na chemical Njirimara na mkpụrụ ihe onwunwe.Ebumnuche nke ọgwụgwọ elu bụ izute nguzogide corrosion ngwaahịa, iyi nguzogide, ịchọ mma ma ọ bụ ihe ndị ọzọ chọrọ ọrụ pụrụ iche.

Dabere na ojiji, usoro ọgwụgwọ elu nwere ike kewaa n'ime ụdị ndị a.

Usoro electrochemical

Usoro a bụ iji electrode mmeghachi omume na-etolite a mkpuchi na workpiece elu.Ụzọ ndị bụ isi bụ:

(A) Electrorating

Na ngwọta electrolyte, workpiece bụ cathode, nke nwere ike ịmepụta ihe nkiri mkpuchi n'elu n'okpuru ọrụ nke mpụga ugbu a, nke a na-akpọ electroplating.

(B) Anodization

Na electrolyte ngwọta, workpiece bụ anode, nke nwere ike na-etolite a anodized oyi akwa n'elu n'okpuru omume nke mpụga ugbu a, nke a na-akpọ anodizing, dị ka aluminum alloy anodizing.

Enwere ike ime anodization nke ígwè site na kemịkalụ ma ọ bụ ụzọ electrochemical.Chemical usoro na-etinye workpiece n'ime anodized mmiri mmiri, ọ ga-etolite a anodized film, dị ka ígwè bluing ọgwụgwọ.

Usoro kemịkalụ

Usoro a na-eji chemical mmekọrịta na-enweghị ugbu a na-etolite mkpuchi film n'elu workpiece.Ụzọ ndị kachasị bụ:

(A) ọgwụgwọ ihe nkiri ngbanwe kemịkalụ

Na electrolyte ngwọta, na workpiece na-anọghị nke mpụga ugbu a, site ngwọta nke chemical bekee na workpiece mmekọrịta na-etolite a mkpuchi na ya elu usoro, mara dị ka chemical ntughari film ọgwụgwọ.

N'ihi na mmekọrịta n'etiti chemical bekee nke ngwọta na workpiece na-enweghị mpụga ugbu a nke nwere ike na-etolite mkpuchi film na workpiece n'elu, nke na-akpọ chemical akakabarede film.Dị ka bluing, phosphating, passivating, ọgwụgwọ nnu chromium na ndị ọzọ.

(B) Igwe anaghị agba nchara

Na ngwọta nke electrolyte n'ihi mbelata nke ihe ndị na-emepụta ihe, ụfọdụ ihe ndị a na-etinye n'elu nke workpiece na-emepụta usoro mkpuchi, nke a na-akpọ electroless plating, dị ka electroless nickel plating, electroless copper plating.

Usoro nhazi okpomọkụ

Nke a na usoro na-eme ka ihe na-agbaze ma ọ bụ thermal mgbasa na elu okpomọkụ ọnọdụ na-etolite mkpuchi film n'elu nke workpiece.Ụzọ ndị kachasị bụ:

(A) Ịtinye mmiri na-ekpo ọkụ

Tinye akụkụ ígwè n'ime ígwè a wụrụ awụ iji mepụta ihe nkiri mkpuchi n'elu ihe a na-arụ ọrụ, nke a na-akpọ ikpo ọkụ na-ekpo ọkụ, dị ka galvanizing na-ekpo ọkụ, aluminom na-ekpo ọkụ na ihe ndị ọzọ.

(B) Ịfesa ọkụ

Usoro nke atomizing na spraying na a wụrụ metal n'elu n'elu workpiece na-etolite a mkpuchi film a na-akpọ thermal spraying, dị ka thermal spraying nke zinc, thermal spraying nke aluminom na na.

(C) Mpempe akwụkwọ na-ekpo ọkụ

The metal foil kpụ ọkụ n'ọnụ, pressurized cover n'elu nke workpiece na-etolite a mkpuchi film usoro, nke a na-akpọ na-ekpo ọkụ stamping, dị ka na-ekpo ọkụ foil foil na na.

(D) Ọgwụ ọkụ kemịkalụ

Ime workpiece kọntaktị na chemical ka ụfọdụ ọcha n'ime workpiece elu na a elu okpomọkụ steeti, nke a na-akpọ chemical okpomọkụ ọgwụgwọ, dị ka nitriding, carburizing na na.

Ụzọ ndị ọzọ

tumadi n'ibu, kemịkalụ, electrochemical, usoro anụ ahụ.Ụzọ ndị bụ isi bụ:

(A) Ihe mkpuchi ihe osise (B) Ese plating (C) laser surface finish (D) Super- hard film technology (E) Electrophoresis na electrostatic spraying

4


Oge nzipu: Jan-07-2021